Trauma

Traumatherapie Groningen

Therapie bij trauma’s

Trauma’s kunnen we opdoen in vele situaties. Een familie situatie, het verlies van een dierbare, een scheiding, een verhuizing/emigratie, een verkeersongeluk, een bedrijfsletsel of gebeurtenis, het meemaken van geweld, gepest zijn, het hebben van een handicap/ziekte etc.

Het omgaan met een traumatische gebeurtenis doet iedereen op zijn eigen manier. Meestal parkeren we in eerste instantie de gebeurtenissen en merken we er niet zoveel van op korte termijn. Slechts in enkele gevallen lopen we gelijk vast. Kortom de meeste mensen merken pas later, onder andere omstandigheden, dat ze een eerdere gebeurtenis nog niet verwerkt hebben.


Trauma

Het verwerken van een trauma

Het (alsnog) verwerken van een trauma is vaak geen gemakkelijke doch wel een dankbare taak. Tijdens de verwerking merken mensen vaak pas terugblikkend hoeveel last zij van de gebeurtenis en van het parkeren gehad hebben.

Trauma verwerking is geen herbeleving van de situatie, wel een erkenning van gevoelens, acceptatie van wat je overkomen is en herwaardering van behoeften.

Heb jij last van een trauma? Maak een afspraak. Ik help je graag verder!

Josienna Davidse
Geregistreerd bij BATC

Neem contact op


Psycholoog Groningen Ervaringen van cliënten
Josienna gaat kundig en met humor te werk wat mij een gevoel van vertrouwen geeft ...
psycholoog groningen Psycholoog Groningen
wordt gewaardeerd met 4.8 uit 5 sterren op basis van 6 reviews
Ik ben aangesloten bij:

batc
psycholoog groningen Psycholoog Groningen
Waterland 90
9734 BK Groningen
Route naar mijn praktijk
Top