Overgewicht

Psycholoog Groningen bij overgewicht

Therapie bij overgewicht

Achter overgewicht zit vaak een hele geschiedenis. Overgewicht heb je niet zomaar ineens, daar zitten jaren achter van (op momenten) overmatig en gevuld eten. Wellicht heb je ook wel perioden van een gezond en normaal gewicht, maar is het zo dat je neigt naar te veel, te zoet, te vet wanneer je bijvoorbeeld stress ervaart.

Vaak ben je er niet blij mee. Dik zijn kan knagen aan je zelfbeeld. Het kan je hinderen bij dingen als gaan zwemmen, kleren passen, uitgaan. Je denkt dat er scheef naar je gekeken wordt als je het gebakje op een feestje alweer niet afslaat. Kortom, overgewicht gaat vaak gepaard met oordelen over onszelf.

Niet altijd komt overgewicht door ons eetpatroon. Het kan ook door ziekte, medicatie of door erfelijke aanleg komen. Als dat speelt, kan het zijn dat je moeite hebt met het onbegrip dat je wellicht tegenkomt. We leven in een cultuur waarbij uiterlijk een vrij grote rol speelt.


Overgewicht

Loslaten van het oordeel over jezelf

In de begeleiding werken we met het loslaten van oordelen over jezelf, met het loslaten van vermeende oordelen van anderen, dus eigenlijk met zelfacceptatie. Ook gaan we op zoek naar een realistisch zelfbeeld en onderzoeken we eventueel wat voor jou een realistisch streefgewicht is.

Verder zou je eens aan een workshop voedingsopstellingen mee kunnen doen. Door eens mee te doen aan een voedingsopstelling en je eetpatroon op te stellen, kun je ontdekken welke onbewuste emoties, loyaliteiten, motieven meespelen in jouw eetgewoonten waardoor bij voorbeeld jouw overgewicht standhoudt ondanks diëten.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem gerust even contact met mij op.

Josienna Davidse
Geregistreerd bij BATC

Neem contact op
Meer over:

Boekentip: Een koelkast vol familie. Eetpatronen ontrafelen met voedingsopstellingen. (Josienna Davidse en Thorsten Meininger-2012).


Psycholoog Groningen Ervaringen van cliënten
Josienna gaat kundig en met humor te werk wat mij een gevoel van vertrouwen geeft ...
psycholoog groningen Psycholoog Groningen
wordt gewaardeerd met 4.8 uit 5 sterren op basis van 6 reviews
Ik ben aangesloten bij:

batc
psycholoog groningen Psycholoog Groningen
Waterland 90
9734 BK Groningen
Route naar mijn praktijk
Top